Bytte Sikringsskap i Trondheim

En av de første tingene du bør sjekke når du skal ta en gjennomgang av det elektriske anlegget er sikringsskapet. Elektriker Trondheim tilbyr gratis befaring av ditt elektriske anlegg, og kan bytte sikringsskap på fastpris eller timesbasis i Trondheims området. 


Hva bør man se etter i et sikringsskap?

En av de plassene hvor det er mest kostbart å gjøre endringer, oppgraderinger eller feilretting er i sikringsskapet. Så hvilke feil kan man se etter i et sikringsskap på egenhånd? Og husk, ikke stikk fingre, skrujern eller lignende gjenstander inn i selve skapet. Bruk øynene, da unngår du farlige situasjoner.

DISSE FARESIGNALENE BØR DU SE ETTER:

  • Se etter misfargelser på kabler, f.eks brun(svidde/varme kabler) eller grønne av irr, som betyr at de har vært varme for lenge.
  • Kjenn på selve sikringene på fremsiden. Er de varme, tyder det på overbelastning.
  • Sjekk at alle kursene er godt merket, slik at du vet hvor de går. Eldre anlegg har en tendens til dårlig merking, og kan tyde på mye rot.
  • Påse at sikringsskapet er rent og fritt for støv, papir og andre ting som kan være brannfarlige.
  • Lukt – Kjenn om det lukter svidd eller uvanlig lukt. Det kan bety problemer.

HVA KOSTER DET Å BYTTE SIKRINGSSKAPET?

Det første man bør gjøre er å se etter feil og mangler. Dette er noe som vi i Elektriker Trondheim tilbyr som en egen tjeneste. Da får du sjekket hele anlegget, samt at vi kan enklere gi deg en mer håndfast og konkret pris på bytting av sikringsskapet.

Hvert elektriske anlegg er unikt, og derfor har vi ingen fastpris på slike jobber. Vanskelig å si pris hvis man snakker om totalfornyelse av sikringsskapet, samt kabeltrekk, stikkontakter og hele det elektriske anlegget i huset. Dette er fordi at som oftest når sikringsskapet skap byttes, så ser kunden og vi at resten av det elektriske anlegget hadde hatt godt av en fornyelse.

Skal du derimot kun bytte selve skapet og dets hovedkomponenter, havner man på en laver totalsum. Denne prisen kan naturlig nok også variere avhengig av størrelse og omfang.

HVA BØR MAN BYTTE UT I ET ELDRE SIKRINGSSKAP?

Det viktigste å skifte ut i et eldre sikringsskap er skrusikringene. Disse blir da byttet ut med automatsikringer som gjør at hele kursen slår seg av dersom man har jordfeil, overspenning eller lignende. I tillegg anbefales det å bytte ut kablene til selve skapet, og det som eventuelt ligger bak sikringsskapet som ikke er synlig for folk flest. Her er det fort gjort at det oppstår varme, og som igjen kan føre til en brannfarlig situasjon.

TENK GJENNOM DERSOM DU HAR BEHOV FOR MER STRØM

Når man først går i gang med å oppgradere sikringsskapet kan det være greit å tenke gjennom dersom man har behov for mer strøm ulike plasser i huset. Da kan elektrikeren legge opp til flere kurser, slik at du har nok strøm til de ulike behovene.

Har man f.eks planer om å kjøpe seg en el-bil så anbefaler vi alltid en egen 16 ampere kurs kun til dette. Utendørs boblebad krever også egne kurser, og skal man være helt sikker kan en 32ampere sikring være løsningen. Mange boblebad krever mye strøm, spesielt under oppvarming om vinteren eller når man har byttet ut vannet.

TA KONTAKT MED OSS FOR EN GRATIS BEFARING AV DITT SIKRINGSSKAP

Vi i Elektriker Trondheim kommer gjerne på gratis befaring av ditt sikringsskap, slik at vi kan komme med tips og innspill, og ikke minst en utforpliktende pris på bytte hele eller deler av ditt elektriske anlegg.