Feil og Mangler i det Elektriske Anlegget

Opplever du feil og mangler i det elektriske anlegget i huset, garasje, kontoret eller tilsvarende? La oss hjelpe deg med feilsøking og utbedring av feil og mangler. 

Det er ikke alltid like enkelt å vite om feil i det elektriske anlegget, men det er likevel noen faresignal du kan se etter.

Det er blant annet:

  • Svidd lukt fra stikkontakter og brytere
  • Gnister fra kabler eller kontakter
  • Brytere fungerer ikke som de skal
  • Lamper begynner å blinke uten at du har rørt bryteren
  • Sikringer som går ved jevne mellomrom

DERFOR BØR DU FÅ HJELP FRA EN AUTORISERT ELEKTRIKER

Dersom du oppdager feil i det elektriske anlegget, er det lett å tenke at du kan fikse det selv. Det kan i noen tilfelle straffe seg langsiktig, spesielt om du selger boligen din og det viser seg at det en feil i anlegget som foråsaket en brann. Dersom arbeidet er utført av en ufaglært kan dette få omfattende konsekvenser for deg som selger.

FÅ EN TILSYNSRAPPORT FRA OSS AV DITT ELEKTRISKE ANLEGG

Dersom du enten opplever feil på din eksisterende bolig, eller har akkurat overtatt en bolig og ønsker å få sjekket den, så kan vi bistå deg med en tilsynsrapport av ditt elektriske anlegg. Dette er en slags “EU-kontroll” av boligen din, der vi går over blant annet:

Sikringsskapet: 

Her ser vi etter misfargede kurser, at det er en ryddig kursoversikt og at selve skapet er rent og pent. I tillegg ser vi om sikringsskapet har jordfeilbrytere, som er et krav i nyere anlegg. Temperaturen blir også sjekket for å se at det ikke er unormalt varmt, og at det ikke er for tett rundt alle kabelføringer – som kan hindre lufttilførselen i sikringsskapet.

Kjøkken og bad:

Kjøkkenet og badet er en av de plassene hvor man må være spesielt påpasselig med feil og mangler. Her skal alle kontakter være jordet med tanke på vann fra dusj/badekar.

Vi går også over alle andre kontakter i huset, brytere og ser etter potensielle brannfarlige løsninger rundt varmtvannstanker, vaskemaskiner og andre apparater som kan gå seg varm når de er i drift, som igjen kan utløse en potensiell brann.

Foreta en sjekk av feil og mangler jevnlig:

Det å foreta en sjekk med jevne mellomrom kan lønne seg langsiktig, særlig om du er i en fase hvor du skal kjøpe eller selge boligen din, slik at du unngår kostbare overraskelser. Ta kontakt dersom du ønsker vi skal se over ditt elektriske anlegg.